Wij zijn in Blinde Paniek

Blinde Paniek is een blog voor en door mensen die nog minder grip op hun leven hebben dan jij.

Een plek waar we -al dan niet- serieuze artikelen publiceren over onderwerpen die we interessant vinden, interviews met mensen die we interessant vinden en kleine onderwerpen belichten die we… Afijn.

Stukken van meer dan 140 tekens, omdat we er van overtuigd zijn dat onze confetti-generatie heus meer dan 2 minuten aandacht kan opbrengen.

Wij zijn meestal Nienke, Sacha, Menah, Julie en Robbert, maar ook gastschrijvers -met of zonder existentiële crisis- leveren regelmatig/soms/nu een bijdrage.

Robbert Hoofdredactie:

Robbert (1986) is een highschool-dropout met een master-diploma in Design Cultures. Tussendoor deed hij een korte poging om edelsmid te worden en studeerde hij af in design aan de Gerrit Rietveld Academie. Met zijn thuis-atelier houdt hij zeer waarschijnlijk het record in handen van heel veel tangetjes, hamers en bankschroeven in een onaangenaam kleine ruimte.

 


Julie redactieJulie
(1986) is freelance journalist, met een diploma internationaal recht op zak – 
dat ze overigens zó zou inruilen voor een shetlandpony. Onder het mom van interviewen stelt ze heel veel vragen aan allerlei mensen, die daar gek genoeg vaak nog antwoord op geven ook. Verder werkte ze een tijdje als barista en heeft ze daar een onuitstaanbaar snobistische houding jegens koffie aan overgehouden.

 

 

 

Nienke1

Redactie:

Nienke (1985) werd geboren in Zambia, groeide op in Zimbabwe, en verhuisde later naar het exotische Tolbert (Noord-Groningen). Ze studeerde rechten, en specialiseerde in Internationaal Publiekrecht. Inmiddels leeft ze de droom: ze promoveert aan de Universiteit van Amsterdam op de ‘responsibility to prevent gross human rights violations’. Daarnaast denkt ze hard na over het idealisme van onze generatie.

Menah

Menah (1989) heet eigenlijk geen Menah (maar haar echte naam mogen we je niet vertellen, anders moeten we je vermoorden). Ze groeide al tekenend op in Nijmegen en volgde in Utrecht de opleiding illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten. Na haar afstuderen in 2011 won ze prompt de Fiep Westendorp-stimuleringsprijs en sindsdien werkt ze als freelance illustrator. Op feestjes is ze ook nog wel eens te vinden als onderdeel van het live-drawing-VJ-duo ‘Glitterende Eenhoorn & Menah’.

 

SachaSacha (1987) is een klein meisje met een grote mond. Met wortels in Moskou, Los Angeles en Leiderdorp brengt ze het liefst tijd door in haar natuurlijke habitat: op haar bank in Amsterdam. Ze studeerde filmproductie en scenario-schrijven en rondde vorig jaar de master Film Studies af. Tegenwoordig is ze freelance journalist en dramaturg met een grote voorliefde voor breien en biggetjes.

 

 

YvetteYvette (1985) is cultureel antropoloog en studeerde af op het gebied van eten, etniciteit en identiteit. Ze houdt zoveel van taarten bakken dat ze regelmatig met een taart-overschot kampt en woont in Haarlem met haar vriend en een te dikke kat (niet taart-gerelateerd). In het dagelijks leven krijgt ze betaald om studenten te helpen hun studie door te komen en in haar vrije tijd houdt ze zich bezig met koken, eten fotograferen en daar dan weer over schrijven.
 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s